Aparitia inteligentei artificiale ar putea fi "cel mai rau lucru din istoria civilizatiei noastre", cu exceptia cazului in care societatea gaseste o modalitate de a-i controla dezvoltarea, a declarat fizicianul Stephen Hawking, citat de CNBC.

"Dezvoltarea inteligentei artificiale ar putea fi cel mai mare eveniment din istoria civilizatiei noastre, sau cel mai rau, nu stim. Deci nu putem sti daca vom fi ajutati de inteligenta artificial sau daca ne va ignora si in cele din urma ne va distruge. Trebuie doar sa fim constienti de pericole, sa le identificam si sa folosim cele mai bune practici si tehnici de management pentru a ne pregati din timp sa facem fata efectelor acestora", a declarat Stephen Hawking intr-un videocall, in cadrul ceremoniei de deschidere a Web Summit.

Aceste declaratii survin in contextul dezbaterii despre despre avantajele si dezavantajele inteligentei artificiale.

''Trebuie sa ducem invatarea peste nivelul discutiei teoretice despre cum ar trebui sa fie inteligenta artificiala si sa actionam pentru a ne asigura ca va fi asa cum vrem noi'',
a adaugat el, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.