Presedintele american, Donald Trump, a sosit duminica in Japonia, prima etapa a unui vast turneu asiatic dominat de amenintarea nucleara nord-coreeana si in cursul caruia se va intalni cu omologul sau rus, Vladimir Putin, transmite AFP.

Presedintele american a precizat ca urmeaza sa aiba o intalnire si cu Putin, caruia ii va cere ajutor in legatura cu situatia din Coreea de Nord.

"Cred ca este prevazut sa ma intalnesc cu Putin", le-a declarat Donald Trump jurnalistilor la bordul avionului prezidential. "Dorim ajutorul lui Putin in legatura cu Coreea de Nord", a adaugat el, potrivit Agerpres.

Presedintele Statelor Unite isi va incepe vizita in arhipelagul nipon cu o partida de golf cu premierul japonez, Shinzo Abe. Cei doi lideri, care au recurs deja la aceasta "diplomatie a golfului", in februarie, in Florida, vor fi insotiti de jucatorul profesionist Hideki Matsuyama.

Partida are o semnificatie speciala pentru Shinzo Abe. In urma cu 60 de ani, bunicul sau, Nobusuke Kishi, prim-ministru la acea data, a impartasit bucuriile golfului cu un alt presedinte american, Dwight Eisenhower.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.