CIA a publicat, miercuri seara, aproximativ 470.000 de documente gasite in casa in care Osama Bin Laden a fost ucis. Decizia a fost luata din dorinta de a pastra transparenta si de a sprijini opinia publica in intelegerea fenomenului al-Qaida. 

Jurnalul vorbeste despre cateva calatorii ale lui Bin Laden in Occident, informatii care nu fusesera confirmate pana acum.

In jurnal, liderul al-Qaida povesteste despre prima vizita in Occident, cu scopul de a fi supus unui tratament, pe vremea cand avea doar 13 ani.

Un an mai tarziu, adolescent fiind, Obama a studiat 10 luni in Marea Britanie. Desi nu ofera detalii suplimentare, se pare ca ar fi urmat cursurile de limba engleza la Oxford, potrivit Digi24.ro.

Autorul acestui jurnal, Bin Laden, recunoaste faptul ca nu avea cum sa isi faca o parere complexa despre cum era viata in Marea Britanie, data fiind varsta pe care o avea in acel moment.

"Nu am fost impresionat si am constatat ca erau o societate diferita de a noastra si o societate cu principii morale permisive", scrie Bin Laden despre viata in societatea britanica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.