Secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a facut apel, miercuri, la o cooperare mai mare intre NATO si Coreea de Sud, pe fondul intensificarii tensiunilor cauzate de programul nuclear desfasurat de Coreea de Nord. 

Stoltenberg a facut aceste declaratii in cadrul unei intalniri cu sefa diplomatiei sud-coreene, Kang Kyung-Wha.

"In contextul tensiunilor si provocarilor legate de Coreea de Nord si al multor altor lucruri, este important sa ne intarim si sa ne dezvoltam parteneriatele. Este o mare provocare pentru Coreea de Sud, pentru ca este atat de aproape. Dar este o provocare si pentru restul lumii, deoarece Coreea de Nord dezvolta acum rachete cu raza mai lunga de actiune, capabile sa atinga atat America de Nord, cat si Europa", a declarat secretarul general NATO, potrivit Agerpres.ro.

Stoltenberg a facut apel la "raspunsuri globale" in ceea ce priveste pericolul reprezentat de programul nuclear si balistic dezvoltat de Coreea de Nord.

La randul sau, sefa diplomatiei din Coreea de Sud a mentionat ca Seulul se bazeaza pe ajutorul comunitatii internationale in fata acestor "provocari".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.