Vicepremierul Spaniei, Soraya Saenz de Santamaria, va conduce regiunea Catalonia ca urmare a deciziei Guvernului spaniol de destituire a executivului regional si de punere in aplicare a articolului 155 din Constitutie.

In Monitorul Oficial al Spaniei a fost publicata, sambata, decizia conform careia premierul spaniol Mariano Rajoy isi asuma atributiile si competentele de conducator al regiunii Catalonia. Insa nu Rajoy va fi cel care va conduce regiunea, ci vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria, se arata in decizia data publicitatii sambata.

"Conform articolului 20 al legii 50/1997, premierul ii delega vicepremierului functiile atribuite prin articolul 3 al decretului”, se precizeaza in decizie, potrivit News.ro.

Membrii Parlamentului regional al Cataloniei au adoptat, vineri, cu 70 de voturi la zece si doua abtineri, o motiune prin care infiinteaza Republica catalana.

Dupa adoptarea motiunii de catre parlamentul catalan, premierul spaniol Mariano Rajoy a destituit Guvernul regional, a dizolvat Parlamentul catalan si a convocat alegeri regionale anticipate la 21 decembrie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.