Epidemia de ciuma care a izbucnit in Madagascar la sfarsitul lunii august s-a soldat pana in prezent cu moartea a 94 de persoane, din peste 1.100 de cazuri, a informat vineri OMS, care a trimis deja 1,3 milioane de doze de antibiotice la fata locului.
Din cele 1.153 de cazuri de ciuma raportate, 300 au fost confirmate, iar OMS a trimis deja 1,3 milioane de doze de antibiotice. Dozele "sunt suficiente pentru tratarea a 5.000 de pacienti si protejarea a 100.000 de persoane", a indicat un purtator de cuvant al OMS, Fadela Chaib, potrivit AGERPRES.

Aceste antibiotice au fost distribuite in diferite centre medicale. OMS a trimis, de asemenea, materiale dezinfectante si 150.000 de echipamente de protectie.

Agentia pentru sanatate a ONU a mobilizat 1,5 milioane de dolari din fondul sau de urgenta, insa OMS estimeaza ca are nevoie de un total de 5,5 milioane de dolari.

Ciuma reapare aproape in fiecare an in Madagascar

Ciuma reapare aproape in fiecare an in Madagascar, de obicei din septembrie pana in aprilie, insa in acest an epidemia a inceput in luna august si s-a raspandit in zone urbane mari, spre deosebire de epidemiile anterioare, potrivit OMS.

Bacteria ciumei, care se dezvolta la sobolani, este purtata de purici. La om, forma pneumonica a bolii - transmisibila prin tuse - poate fi fatala in doar 24 — 72 de ore. Spre deosebire de aceasta, forma bubonica este mai putin periculoasa.

Majoritatea pacientilor din Madagascar au fost infectati cu forma pneumonica a bolii, potrivit OMS.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.