Scrisori de dragoste pe care fostul presedinte american Barack Obama i le-a trimis primei sale iubite, in anii 1980, au fost facute publice la o biblioteca a Universitatii Emory din Atlanta, informeaza telegraph.co.uk.

Noua scrisori, care insumeaza 30 de pagini, trimise de Obama iubitei sale de la acea vreme, Alexandra McNear, au fost arhivate de Universitatea Emory si au fost facute publice pentru cercetatori la Stuart A. Rose Manuscript, Archives and Rare Book Library.

Potrivit oficialilor, universitatea detine aceste scrisori inca din anul 2014, dar nu le-a putut face publice pana acum.

Barack Obama a intalnit-o pe Alexandrei McNear in perioada in care era student in California, tanara fiindu-i colega, inainte ca el sa se transfere la Universitatea Columbia.

Scrisori "lirice si poetice"

Cercetatorii de la Universitatea Emory au descris aceste scrisori drept ”lirice si poetice” si au spus ca le vor folosi pentru a prezenta o imagine a lui Barack Obama ca student si proaspat absolvent, scrie News.ro.

Potrivit BBC, scrisorile au fost trimise intre anii 1982 si 1984, cu cinci ani inainte ca Barack Obama sa inceapa relatia cu Michelle Obama.

”Ma gandesc adesea la tine, desi raman confuz in privinta sentimentelor mele. Se pare ca ne vom dori intotdeauna ceea ce nu putem avea; acest lucru ne uneste; acest lucru ne tine la distanta unul de altul”, ii scria Obama lui McNear in 1983.

O profesoara la Universitatea Emory, Andra Gillispie, a spus ca, probabil, aceste scrisori nu sunt la fel de romantice ca primele pe care i le-a trimis Obama iubitei sale, fiind scrise in ultima parte a relatiei lor.

Andra Gillispie a mai spus, amuzata, ca la acea vreme, Barack Obama a rupt o pagina din The New York Times in care aparea o recenzie la cartea "Becoming a Heroine", de Rachel M. Brownstein, si i-a trimis-o Alexandrei McNear, aceasta fiind parte din strategia lui de a ii face curte tinerei.

Potrivit directorului bibliotecii, Rosemary Magee, scrisorile dezvaluie ”felul in care un tanar isi cauta identitatea si sensul”.

Citeste si:
Concurenții de la America Express, emoționați după ce au primit...
Concurenții de la America...

Intr-una dintre aceste scrisori, Obama a scris despre prietenii sai, care se pregateau sa preia o afacere de familie sau sa se casatoreasca, recunoscand ca ii invidiaza.

”Fara o clasa, o structura si o traditie care sa ma sprijine, intr-un fel, alegerea de a urma o cale diferita mi se potriveste. Singurul mod in care imi pot potoli sentimentul de izolare este sa imi insusesc toate traditiile si clasele”,
a scris el.

Insa, fostului presedinte american nu i-a fost usor. Ca absolvent in anul 1983, intorcandu-se in Indonezia, unde a crescut, Obama a simtit ca nu mai apartine acelui loc.

”Nu mai pot vorbi bine limba. Sunt tratat cu un amestec de nedumerire, respect si dispret, pentru ca sunt american”,
a mai scris Obama.

Fostul presedinte american dezvaluia in acele scrisori ca intampina probleme financiare si, mai tarziu, ca se temea ca locul sau de munca la Business International i-a ”provocat daune ireparabile in legatura cu propriile valori”.

Citeste si:
Emi de la Noaptea Târziu și iubita lui se mută la casă nouă: „Este...
Emi de la Noaptea Târziu și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.