Reese Witherspoon a declarat ca a fost hartuita sexual de un regizor la varsta de 16 ani, dar agentii si producatorii de film i-au spus sa taca, informeaza revista People citata de The Guardian.

Actrita Reese Witherspoon, in varsta de 41 de ani, a facut marturisirile intr-un discurs despre problemele cu care se confrunta femeile din industria filmului, organizat luni de Elle Women la Hollywood.

Witherspoon nu a dat numele regizorului in chestiune, dar a spus ca incidentul a fost primul dintr-o serie de experiente de "hartuire si agresiune sexuala" din cariera sa. "Am propriile mele experiente de acest gen care revin proaspete si e greu sa dormi, sa gandesti si sa vorbesti despre sentimentele de anxietate pe care le-am avu tsi pe care nu am putut sa le dezvalui prea devreme", a spus ea.

"Simt un adevarat dezgust fata de regizorul care m-a agresat cand aveam 16 ani si sunt furioasa pe agentii si producatorii care m-au facut sa cred ca tacerea era o conditie a angajarii mele. Si mi-as dori sa pot sa va spun ca a fost un incident izolat din cariera mea, dar din pacate nu a fost asa. Am avut multiple experiente de hartuire si agresiune sexuala si nu vorbesc despre ele prea des", a adaugat actrita.

Witherspoon a spus ca a fost pregatita sa vorbeasca dupa ce a auzit alte cazuri de hartuire sexuala din industrie. "Dupa ce am auzit toate aceste povesti din ultimele zile si pe femeile curajoase care s-au hotarat sa nu mai taca, m-au facut sa-mi doresc sa spun tare pentru ca m-am simtit mai putin singura saptamana aceasta decat m-am simtit vreodata in intreaga mea cariera".

Comentariile actritei au aparut in momentul in care Hollywood-ul se confrunta cu o cultura a abuzului odata cu scandalul Weinstein.


Producatorul Harvey Weinstein a fost acuzat de agresiune sexuala si hartuire de mai mult de 10 femei de-a lungul a 40 de ani. Weinstein a negat acuzatiile de sex non-consensual.

Acuzatiile facute la adresa lui Weinstein au deschis din nou discutia despre abuzul sexual in interiorul si in afara industriei de film.

Luni, actrita Alyssa Milano a incurajat femeile pe Twitter sa vorbeasca despre experientele lor nefericite folosind #MeToo.



Printre acestea au raspuns si actrita America Ferrara, care a marturisit ca a fost abuzata sexual pe cand avea 9 ani. "Nu am spus nimanui si am trait cu rusinea si vina gandindu-ma ca eu, un copil de 9 ani, am fost responsabil de actiunile unui om matur. Doamnelor, haideti sa nu mai tacem, asa incat urmatoarea generatie de fete sa nu mai fie nevoita sa traiasca cu aceasta mizerie", a fost indemnul actritei.


Jennifer Lawrence a impartasit propria experienta ca tanara in industria de film. Actrita a dezvaluit ca a luat parte la un singur casting dezbracata alaturi de alte actrite iar experienta i s-a parut "degradanta si umilitoare".
Citeste si:
15+ costumatii fara cusur ale vedetelor de Halloween in 2018
Nu au scapat din vedere...

Scandalul sexual in care este implicat producatorul hollywoodian Harvey Weinstein a generat o campanie online despre hartuirea sexuala, la care participa milioane de femei pe retelele de socializare. Femeile care participa la aceasta campanie povestesc despre propriile lor experiente de hartuire sexuala si abuz, prin numeroase mesaje publicate pe Facebook, dar si pe Twitter, folosind hashtagul ”#MeToo” (”Si eu”, n.r.).


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.