"Mama mea a fost asasinata pentru ca a aparat statul de drept de cei care voiau sa il violeze", sustine fiul jurnalistei Daphne Caruana Galizia, care a murit dupa ce un dispozitiv exploziv i-a spulberat masina, scrie digi24.ro.

"Asa se intampla cand institutiile statului raman fara putere: singura persoana care mai lupta este un jurnalist. Ceea ce face sa fie prima asasinata.

Nu o sa uit niciodata infernul prin care am trecut, incercand sa gasesc o cale de a deschide usa, claxonul masinii care inca suna, cei doi politisti care au venit cu un singur stingator. Ei s-au uitat la mine. 'Imi pare rau, nu putem face nimic', a spus unul dintre ei. (...) Mi-am dat seama ca au dreptate, era fara speranta. 'Cine este in masina?', m-au intrebat. 'Mama mea e in masina. Ea a murit. Este moarta. Este moarta din cauza incompetentei voastre'.

Cateva ore mai tarziu, in timp ce clovnul de premier facea declaratii in parlament despre un jurnalist pe care l-a demonizat si hartuit vreme de peste un deceniu, unul dintre politistii care ar trebui sa investigheze asasinatul, Ramon Mifsud, a postat pe Facebook: 'Fiecare primeste ceea ce merita! Sunt fericit!'. Cam aici suntem: un stat mafiot in care iti poti schimba sexul pe cartea de identitate (iti multumim, Doamne, pentru asta!), dar unde esti spulberat pentru ca iti exerciti drepturile fundamentale. Cum am ajuns aici?", a scris pe Facebook Matthew Caruana Galizia, jurnalist la randul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.