La putin timp de la anuntul potrivit caruia SUA se retrag Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO), a informat si Israelul ca a luat aceeasi decizie.

Premierul Benjamin Netanyahu a salutat decizia SUA: "Este o decizie demna si morala, pentru ca UNESCO a devenit un teatru al absurdului. In loc sa protejeze istoria, o distorsioneaza".

Statele Unite, aliate ale Israelului, au acuzat institutia ca este "antiisraeliana". Ele isi vor pastra statului de observator, iar retragerea va intra in vigoare de la 31 decembrie 2018, noteaza stirilprotv.ro.

”Aceasta decizie nu a fost luata usor si reflecta ingrijorarile Statelor Unite cu privire la acumularea unor arierate la Unesco, necesitatea unei reformari in profunzime a organizatiei si pozitiile sale persistente antiisraeliene", se arata intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.