Rusia isi ofera ajutorul pentru reglementarea conflictului transnistrean, a promis Vladimir Putin in timpul unei intalniri cu omologul sau moldovean Igor Dodon. 

"Vom face tot ce este necesar pentru solutionarea conflictului transnistrean, vom garanta cu siguranta acele intelegeri care pot si trebuie sa apara in cele din urma pentru a rezolva aceasta problema odata pentru totdeauna in interesul tuturor persoanelor care traiesc acolo", a afirmat Putin, potrivit Digi24.ro.

Igor Dodon si-a exprimat multumirea "din partea poporului moldovenesc din partea stanga si dreapta a Nistrului".

Omologul moldovean al lui Putin a precizat ca dupa alegerile parlamentare de anul viitor va reveni la reglementarea politica a conflictului din Transnistria: "Sunt sigur ca va exista un parlament pro-moldovenesc la Chisinau care se va orienta spre rezolvarea acestei probleme foarte importante".

"Apreciem eforturile dumneavoastra de a normaliza relatiile ruso-moldovene, vedem ca acest proces nu este usor, dar plecam de la faptul ca atat poporul moldovean, cat si poporul Federatiei Ruse sunt interesate de o evolutie pozitiva", a spus seful statului rus. Rusia "fara indoiala, isi va construi pe viitor contactele economice pornind de la nivelul interactiunii noastre politice. In prezent, dorim sa va sprijinim intentia sincera de a recladi si de a dezvolta relatiile ruso-moldovene".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.