Vulcanul Popocatepetl din Mexic a erupt duminica pentru a patra oara in decurs de 24 de ore, generand un nor de fum si abur.

Eruptia a fost inregistrata in jurul orei locale 9:04, potrivit Centrului National pentru Prevenirea Dezastrelor din Mexic (Cenapred).

"In ultimele 24 de ore, sistemul de monitorizare a vulcanului Popocatepetl a inregistrat 88 de emisii de intensitate scazuta si patru explozii, dintre care doua s-au produs sambata, la 12:52 p.m. (17:52 GMT) si la 08:50 p.m. (01:50 GMT duminica) si duminica, prima la 06:22 a.m.(11:22 GMT) si aceasta de acum", anunta Cenapred, potrivit Agerpres.ro.

A fost identificata, de asemenea, o "emisie moderata de gaze si abur din partea nord-estica" a vulcanului, care se pozitioneaza la 70 km distanta de capitala Mexicului, unde traiesc peste 20 de milioane de oameni.

"O alerta galbena de gradul doi" se mentine in vigoare inca din 1994, cand vulcanul a devenit activ. Potrivit acestei alerte, oamenii nu au voie sa se apropie la mai putin de 12 km de craterul vulcanului.

Dupa ce un cutremur de 7,1 a lovit zona centrala a Mexicului pe data de 19 septembrie 2017, vulcanul Popocatepetl a inregistrat doua eruptii de gaz si abur in urmatoarele patru zile.

In ciuda acestor date, autoritatile declara ca nu au inregistrat o crestere semnificativa a activitatii vulcanului, care ar putea fi strans legata de acest cutremur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.