Eruptia a fost inregistrata in jurul orei locale 9:04, potrivit Centrului National pentru Prevenirea Dezastrelor din Mexic (Cenapred).

"In ultimele 24 de ore, sistemul de monitorizare a vulcanului Popocatepetl a inregistrat 88 de emisii de intensitate scazuta si patru explozii, dintre care doua s-au produs sambata, la 12:52 p.m. (17:52 GMT) si la 08:50 p.m. (01:50 GMT duminica) si duminica, prima la 06:22 a.m.(11:22 GMT) si aceasta de acum", anunta Cenapred, potrivit Agerpres.ro.

A fost identificata, de asemenea, o "emisie moderata de gaze si abur din partea nord-estica" a vulcanului, care se pozitioneaza la 70 km distanta de capitala Mexicului, unde traiesc peste 20 de milioane de oameni.

Citeste si:

"O alerta galbena de gradul doi" se mentine in vigoare inca din 1994, cand vulcanul a devenit activ. Potrivit acestei alerte, oamenii nu au voie sa se apropie la mai putin de 12 km de craterul vulcanului.

Dupa ce un cutremur de 7,1 a lovit zona centrala a Mexicului pe data de 19 septembrie 2017, vulcanul Popocatepetl a inregistrat doua eruptii de gaz si abur in urmatoarele patru zile.

In ciuda acestor date, autoritatile declara ca nu au inregistrat o crestere semnificativa a activitatii vulcanului, care ar putea fi strans legata de acest cutremur.