Preşedintele SUA Donald Trump a scris, într-o postare pe Twitter, că preşedinţii americani au negociat timp de 25 de ani cu Coreea de Nord, însă fără niciun rezulat, el apreciind că "doar un singur lucru va funcţiona".

"Preşedinţii şi administraţiile lor au discutat cu Coreea de Nord timp de 25 de ani, au fost încheiate acorduri şi au fost plătite sume mari de bani... Nu a funcţionat, acordurile au fost încălcate înainte ca cerneala să se usuce, iar negociatorii americani au fost făcuţi să pară ridicoli. Regret, dar doar un sigur lucru va funcţiona!", scrie Trump pe Twitter.

În urmă cu o săptămână, Trump i-a transmis secretatului de stat Rex Tillerson, care declarase în timpul vizitei la Beijing că Statele Unite se află în contact direct cu Phenianul şi că testează posibilitatea unor convorbiri, că îşi perde timpul negociind cu "Omuleţul Rachetă" şi să-şi economisească energia.

Recent, au apărut informaţii conform cărora, în jurul datei de 10 octombrie, Correa de Nord ar intenţiona să testeze o rachetă cu rază lungă de acţiune, care ar putea atinge coasta de vest a SUA.

Un parlamentar rus care s-a întors recent din Coreea de Nord a declarat că Phenianul se pregăteşte să testeze o rachetă cu rază lungă de acţiune despre care crede că poate atinge Coasta de Vest a SUA.

"Pregătesc noi teste cu rachetă cu rază lungă de acţiune. Ne-au prezentat şi calcule matematice despre care ei cred că dovedesc că racheta poate lovi Coasta de Vest a Statelor Unite", a declarat Morozov, adăugând că nord-coreenii vor să lanseze încă o rachetă cu rază lungă de acţiune în viitorul apropiat şi că, în general, starea lor este "mai degrabă beligerantă".

La Washington, oficialii americani au declarat că au existat indicii că nord-coreenii pregătesc un test cu rachetă în jurul datei de 10 octombrie, când este aniversarea Partidului Comunist, fără a dezvălui însă tipul rachetei şi avertizând că în trecut au existat situaţii în care Coreea de Nord nu a organizat lansări, deşi au existat indicii că o vor face.

Citeste si:
New York Times: Rusia cumpără muniție de artilerie de la Coreea de...
New York Times: Rusia cumpără...

Un analist al CIA a decarat la o conferinţă, în Washington, săptămâna aceasta, că se pare că Guvernul nord-coreean ar putea iniţia acţiuni de provocare în 10 octombrie, dar nu a precizat sub ce formă vor fi acestea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.