Rusia a amenintat, marti, ca va bloca Facebook in 2018, daca nu respecta o noua lege care obliga companiile din IT sa stocheze datele personale ale utilizatorilor in Rusia. 

Seful agentiei de reglementare a telecomunicatiilor, Aleksandr Jarov, a anuntat ca legea este "obligatorie pentru toata lumea. In orice caz, vom face in asa fel incat legea sa fie respectata, in caz contrar, societatea nu va mai putea sa opereze pe teritoriul rus", potrivit Digi24.ro.

Jarov puncteaza ca asteapta ca societatea sa ii aduca la cunostinta masurile pe care urmeaza sa le ia. De asemenea, a anuntat faptul ca procedurile sunt posibile in 2018.

Declaratiile de marti vin la doar cateva zile dupa ce Facebook a acceptat sa furnizeze Congresului american continutul mesajelor despre care se spune ca ar fi fost finantate de Rusia, cu scopul de a influenta alegerile prezidentiale, desfasurate in 2016.

Masurile sunt anuntate in contextul in care, in Rusia, vor avea loc alegeri prezidentiale, in martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.