In Coreea de Nord, pretul benzinei a ajuns la 7-8.000 de won (cca. 6-7 dolari) pe litru, ca urmare a sanctiunilor adoptate de Consiliul de Securitate al ONU si de comunitatea internationala. Anuntul a fost facut, marti, de un oficial sud-coreean din Ministerul Unificarii. 

Deocamdata, pretul orezului nu s-a modificat, iar cursul de schimb al valutelor este relativ stabil. Oficialul considera ca, in acest fel, incep sa se observe efectele sanctiunilor adoptate de Consiliul de Securitate ONU si de comunitatea internationala impotriva Coreei de Nord.

Rezolutia 2375, adoptata de Consiliul ONU, si-a propus sa reduca cu aproximativ 30% cantitatea de petrol livrata tarii.

Luna trecuta, a fost adoptata rezolutia 2371, care a redus exporturile nord-coreene de carbune si alte minerale, informeaza Digi24.ro.

Comitetul ONU a extins si lista de articole ce nu pot fi furnizate, vandute sau transferate catre Coreea de Nord, intrucat ar putea fi utilizate in scop militar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.