Sportivii americani din liga nationala de fotbal american si cea de baschet din SUA au reactionat la declaratia lui Donald Trump, potrivit careia ii indeamna pe patronii cluburilor sa ii concedieze pe acei jucatori care protesteaza in timpul intonarii imnului national. Amenintarile au primit raspuns si de la unele dintre cele mai mari vedete NFL si NBA, printre care LeBron James.

Sportivii americani raspund acestor declaratii printr-un gest de protest. Acestia se aseaza in genunchi in momentul intonarii imnului national.

"Toti cei din acest stadion sunt uniti de aceleasi valori americane. Suntem mandri de tara noastra. Ne respectam drapelul. Nu v-ati dori sa-l vedeti pe unul dintre acesti patroni din NFL (n.r. - Liga de Fotbal american) - ca atunci cand cineva nu respecta drapelul sa spuna: Dati-l pe nenorocitul ala afara de pe teren? Este concediat, este concediat!", a declarat presedintele SUA, Donald Trump, potrivit Digi24.ro.

Presedintele i-a avertizat pe sportivi ca are multi prieteni in randul patronilor si le-a cerut americanilor sa boicoteze campionatul national de fotbal american. Amenintarile au primit raspuns de la unele dintre cele mai mari vedete NFL si NBA.

Una dintre reactii a venit din partea baschetbalistului LeBron James, care spune despre presedintele american ca "se foloseste de sport ca de o platforma prin care incearca sa ne dezbine" si l-a caracterizat drept "un nesimtit". Tot el tine sa ii transmita lui Donald Trump si faptul ca "era o onoare sa mergi la Casa Alba inainte sa ajungi tu presedinte".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.