Primarul orasului Istanbul, Kadir Topbas, a demisionat vineri, fara a oferi nicio explicatie, el precizand ca va ramane membru al Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP) aflat la guvernare.

"Incepand de astazi, m-am retras din functia de primar. Mi-am dat demisia. Acum sunt membru de partid", a declarat Kadir Topbas intr-o conferinta de presa sustinuta vineri seara.

Topbas era primar din 2004. Urmatoarele alegeri sunt programate in martie 2019, scrie AGERPRES.

Istanbulul, oras cu o populatie de aproape 15 milioane de locuitori, reprezinta o miza cheie pentru toate partidele politice. Topbas a atentionat partidele politice de opozitie sa nu exploateze demisia sa.

Media locale au relatat anterior despre unele neintelegeri intre Topbas si membri AKP din consiliul local in legatura cu unele planuri de dezvoltare.

In iulie, Topbas a respins cinci planuri de dezvoltare si le-a trimis inapoi in consiliul local. Totusi, membri ai partidului sau au rasturnat refuzul sau si au votat din nou in favoarea acestor planuri, a scris cotidianul Hurriyet.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.