Rodrigo Duterte, presedintele filipinez, a declarat, joi, ca daca unul dintre copiii sai face trafic de droguri, ar trebui sa fie ucis, iar politistii care s-ar ocupa de uciderea lui ar fi protejati de justitie. 

Paolo Duterte, unul dintre copiii presedintelui filipinez, a fost audiat de o comisie de ancheta senatoriala cu privire la acuzatiile de trafic de droguri, lansate de un senator din opozitie. Barbatul in varsta de 42 de ani a dezmintit.

Fara sa se refere in mod direct la aceste acuzatii, presedintele Rodrigo Duterte a declarat ca niciunul dintre copiii sai nu este implicat in traficul de droguri si ca, daca se dovedeste ca au facut-o, vor fi aspru pedepsiti.

"Am spus deja ca ordinul meu este urmatorul: Daca am copii care sunt amestecati cu droguri, omorati-i pentru ca oamenii sa nu aiba nimic de zis", a declarat Duterte intr-un discurs sustinut marti seara la palatul prezidential din Manila in fata unor functionari, potrivit Digi24.ro.

Presedintele filipinez a completat spunand ca i-a adus la cunostinta fiului sau ca a dat ordinul ca el sa fie ucis daca este prins si ca ii va proteja pe politistii care il vor ucide.

Duterte a castigat alegerile in 2016 gratie unei campanii care isi propune sa eradicheze traficul de droguri prin uciderea a aproximativ 100.000 de presupusi traficanti si toxicomani.

De cand a venit la putere, politia a omorat peste 3.800 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.