Un cutremur puternic a fost resimtit la Ciudad de Mexico, unde cladiri au fost zdruncinate puternic marti, ziua in care capitala marcheaza un seism din 1985 soldat cu pagube importante, relateaza The Associated Press.

Mii de oameni au fugit din cladiri de birouri, in centru, pe bulevardul Reforma, in timp ce alarme urlau, iar traficul s-a oprit la Monumentul Ingerul Independentei.

Deocamdata nu au fost raportate pagubele.

Institutul american de geofizica USGS a anuntat ca seismul a avut magnitudinea de 7,1, iar epicentrul a fost localizat in apropiere de orasul Raboso, situat in provincia vecina Puebla, la aproximativ 123 de kilometri sud-est de Ciudad de Mexico.


Marti, mai devreme, in cladiri din intregul oras au avut loc exercitii de pregatire pentru cutremure, marcandu-se astfel cutremurul din 1985.

Mare parte din Ciudad de Mexico a fost construit pe locul unui fost lac, iar solul amplifica undele seismice pana la sute de kilometri distanta.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.