Ministerul spaniol de Externe l-a declarat persona non grata pe Kim Hyok-chol, ambasadorul Coreei de Nord, si i-a cerut sa paraseasca Spania pana la sfarsitul lunii septembrie, din cauza refuzului Phenianului de a pune capat programului sau nuclear, relateaza Reuters.

Ambasadorul nord-coreean a fost convocat si i s-a notificat decizia ca ar trebui sa se considere persona non grata, sa-si inceteze activitatile si sa paraseasca tara pana la 30 septembrie”, a anuntat luni ministerul intr-un comunicat.

Consiliul de securitate al ONU a impus noi sanctiuni regimului de la Phenian dupa al saselea test nuclear subteran, pe care l-a realizat in septembrie. Acesta a fost cel mai puternic test nuclear efectuat de Coreea de Nord pana in prezent.

Statele Unite si-au indemnat partenerii sa-si intrerupa relatiile diplomatice si financiare cu regimul stalinist de la Phenian.

Un parlamentar american a cerut luni excluderea Coreei de Nord din Organizatia Natiunilor Unite (ONU).


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.