Premierul Dominicai, Roosevelt Skerrit, a scris pe Facebook ca uraganul Maria a provocat distrugeri ample si ca se teme ca se vor inregistra si victime, relateaza Sky News.

Informatiile initiale sunt despre distrugeri ample. Pana acum am pierdut tot ce pot cumpara si inlocui banii”, a scris el.

Cea mai mare teama a mea este ca, dimineata, ne vom trezi cu stiri despre raniri grave si, chiar morti, in urma alunecarilor de teren declansate, probabil, de ploile abundente”, a adaugat el.


Seful Guvernului, care aprecizat ca vantul puternic a smuls aproape toate acoperisurile persoanelor cu care a vorbit, inclusiv pe cel al locuintei sale oficiale, a cerut ajutor international. “Vom avea nevoie de ajutor, prietene, vom avea nevoie de tot felul de ajutoare . Este prea devreme pentru a vorbi dspre starea aeroportului si portului, dar cred ca ambele vor fi inoperabile pentru cateva zile. De aceea sunt dornic acum sa solicit sustinerea natiunilor si organizatiilor prietene, cu flote de elicoptere, pentru ca, eu personal, sunt dornic sa ma mobilizez si sa merg in tara pentru a vedea si stabili ce este nevoie”, a adaugat el.

Dominica este o fosta colonie britanica, ce are o populatie de 72.000 de oameni. Ochiul uraganului a ajuns acolo la ora locala 21 (marti, 4 ora Romaniei), potrivit Centrului National pentru Uragane.

Furtuna se indreapta in prezent spre Puerto Rico si Insulele Virgine.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.