Uraganul Maria, a carui intensitate a ajuns la categoria cinci, “potential catastrofala”, a lovit insula Dominica, din Caraibe, insotit de rafale de vant de pana la 260 de kilometri pe ora, relateaza BBC News.

Premierul Roosevelt Skerrit a publicat pe Facebook un mesaj potrivit caruia acoperisul sau a fost smuls si este “complet la mila uraganului”. El a scris ca intreaga sa locuinta a fost inundata. In cele din urma, seful Guvernului a fost salvat.

Dominica este o fosta colonie britanica, ce are o populatie de 72.000 de oameni. Ochiul uraganului a ajuns acolo la ora locala 21 (marti, 4 ora Romaniei), potrivit Centrului National pentru Uragane.

Locuitorii din apropiere de coasta au primit ordin sa mearga in adaposturi autorizate.

Aeroportul si porturile din Dominica au fost inchise din cauza uraganului, care se deplaseaza aproximativ pe acelasi traseu ca Irma, furtuna care a devastat regiunea luna aceasta.

Insula Martinica a declarat nivel maxim de alerta, in timp ce pe insula Guadalupe au fost facute evacuari, scrie News.ro.

Stare de alerta a fost declarata si in Puerto Rico, teritoriul american unde Maria ar urma sa ajunga pe uscat marti, ca uragan de categorie trei. Puerto Rico nu a fost lovit in forta de Irma si a devenit un nord important pentru livrarea de ajutoare pe insulele afectate.

Uraganul Maria va lovi, probabil, si insulele Virgine, americane si britanice, devastate deja de Irma. Autoritatile se tem ca daramaturile lasate in urma de Irma ar putea fi luate de vant si reprezenta un nou pericol.

Avertizari sunt in vigoare si pentru St Kitts and Nevis, Montserrat si St Lucia, St Martin, Saba, St Eustatius si Anguilla.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.