Parinti furiosi au protestat la Primaria din Odesa, un port in Ucraina, dupa moartea a doi copii intr-un incendiu in tabara Victoria pentru copii defavorizati, relateaza BBC News.

Ramasitele unei a treia persoane au fost descoperite ulterior, insa nu se stia daca era vorba despre un copil sau un adult.

Premierul Volodimir Groisman a deplans aceasta ”tragedie” si promis pedepsirea celor vinovati.

Tabara, situata pe malul Marii Negre, este folosita de catre autoritati sa le ofere vacante copiilor defavorizati.

Inregistrari video postate de jurnalisti locali pe retele de socializare surprind o multime furioasa - parinti si activisti locali - adunati sambata in fata sediului Primariei din Odesa, scrie News.ro.

Intr-o inregistrare apare un grup de oameni care fug de langa cladire, multi tusind. Potrivit site-ului in rusa Dumskaya, politia a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatari, care voiau sa stea de vorba cu primarul.

Incendiul a izbucnit in cursul noptii, intr-un dormitor de lemn cu doua etaje, in tabara Victoria, in timp ce copii dormeau inauntru.

Dupa ce au stins focul, pompierii au descoperit ca lipseau trei fete cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani.

Serviciile de urgenta au anuntat ca ”ramasitele a doi copii au fost gasite” in timpul curatarii locului.

Ramasitele unei a treia persoane au fost de asemenea descoperite, insa nu se confirmase ca este vorba despre al treilea copil dat disparut.

Alti doi copii au fost spitalizati.

Politia a deschis o ancheta penala cu privire la cauzele incendiului, iar autoritatile regionale au declarat o zi de doliu.

Directorul taberei a fost retinut de catre politie, care suspecteaza o incalcare a procedurilor de siguranta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.