Jihadisti au indemnat, in ultima perioada, la deraierea unor trenuri ca mod de operare, isi exprima ingrijorarea politia nationala franceza intr-o nota pe care agentia a putut s-o consulte, scrie AFP.

”Din cauza unei incitari recente a propagandei jihadiste la planificarea unei deraieri de tren, o atentie deosebita este necesar sa fie acordata oricarei informatii referitoare la o patrundere sau o tentativa de sabotare in locuri destinate circulatiei trenurilor”, se arata in aceasta telegrama a Directiei Generale a Politiei Nationale (DGNP), emisa la inceputul lui septembrie si dezvaluita de Le Parisien.

”Este important sa subliniem asupra indemnurilor recente ale organizatiilor teroriste care tintesc «lupi solitari» si care incita la provocarea, in Europa, a unor deraieri de trenuri, incendii de padure sau otravirea hranei”, se mai arata in document.

Transporturile ”prezinta numeroase vulnerabilitati structurale” si ”constituie o tinta privilegiata”, mai ales in gari, unde vizibilitatea fortelor de securitate si a altor unitati specializate din cadrul SNCF si RATP este necesar sa fie sporita cu scopul de a consolida ”caracterul disuasiv al dipozitivului”, se subliniaza in text.

Locuri frecventate de turisti si situri culturale - intrucat permit ”un bilant uman potential greu” si ”consecinte importante asupra activitatii turistice” in cazul unor atacuri - trebuie de asemenea sa faca obiectul unei ”vigilente”, se recomanda in aceasta nota.

In fata unei multiplicari a atacurilor cu vehicule, nota ii indeamna pe ”administratorilor parcurilor de vehicule, cei insarcinati cu personalul si soferii” sa ”semnaleze fara intarziere orice furt de vehicul sau comportament suspect”.

”Masuri adecvate” trebuie de asemenea adoptate de catre civili si militari care poarta uniforma, niste ”tinte privilegiate” ale jihadistilor, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.