Trei romani sunt disparuti dupa ce uraganul Irma a maturat mai multe insule din Caraibe. Ei se aflau pe insula Saint-Martin, iar rudele nu mai reusesc sa ia legatura cu ei de mai bine de 10 ore.

UPDATE 11:20 - Cei trei romani dati disparuti de catre familii dupa ce uraganul Irma a maturat mai multe insule din Caraibe au fost gasiti. Ei se afla pe insula Saint-Martin si au reusit sa anunte pe Facebook.

Trei romani sunt de negasit dupa ce uraganul Irma a maturat mai multe insule din Caraibe. Acestia se aflau pe insula Saint-Martin, iar rudele nu mai reusesc sa ia legatura cu ei, scrie News.ro.

"Sunt trei romani. Este sotul meu si inca doi romani care lucreaza acolo si nu reusim sa dam deloc de ei. Stiu ca... Eu am mai fost in uragan. Locuiesc in zona de multi ani, dar e un sentiment neplacut”
, a declarat pentru Digi24 Ioana Bercean, sotia unuia dintre romani.

"Ultima data am vorbit cu sotul meu in jurul orei 1 (ora 13:00, n.r.) si atunci am vorbit la telefon. Inainte de asta, cazuse curentul. De fapt, in timpul unor astfel de evenimente se taie utilitatile, apa, curent, tocmai pentru a se evita alte dezastre, dar liniile telefonice mai mergeau. In jurul orei 1 am vorbit ultima data cu el si de atunci nu mai functioneaza nimic, dar stiu ca intre timp a trecut si (uraganul - n.r.) Irma peste ei. Cand am vorbit eu la ora 1.00, tocmai se pregateau sa intre in ochiul uraganului, urma perioada aceea de acalmie. Acum am vazut ca e deja in Puerto Rico. A trecut de ei. In principiu, a trecut de ei, dar nu exista niciun fel de posibilitate de comunicare cu ei, acolo. Sunt afectata, pentru ca eu duminica am plecat de acolo. Eu am venit sa ma inscriu la scoala doctorala. Am trecut prin atatea uragane, dar acesta este cel mai puternic pe care Saffire l-au inregistrat in Oceanul Atlantic, adica, nici macar nu mai puteau sa il incadreze la categoria 5”,
a spus romanca.

Uraganul Irma de categoria 5 a devastat mai multe insule din Caraibe si a facut deja primele victime. Cel putin doi oameni au murit si mai multi sunt dati disparuti. Autoritatile locale vorbesc despre importante pagube materiale, dar proportiile dezastrului sunt imposibil de estimat deocamdata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.