Testele ADN au demonstrat că Pilar Abel nu este fiica biologică a lui Salvador Dali, a informat miercuri Fundația Gala-Salvador Dali, într-un comunicat citat de EFE.

La 26 iunie o judecătoare din Madrid a cerut exhumarea rămășițelor pictorului spaniol pentru a se preleva probe care să ateste eventuala sa paternitate.

Pilar Abel a prezentat o solicitare de stabilire a paternității pictorului, argumentând că ea este rodul relației dintre mama sa și Salvador Dali din vara anului 1955, scrie Agerpres.

În vârstă de 61 de ani, Pilar Abel, ghicitoare în cărți de tarot, a încercat de mulți ani să dovedească în instanță că este unica fiică a celebrului artist. Potrivit declarațiilor sale, mama ei l-a cunoscut pe Dali atunci când lucra ca slujnică în casa unor prieteni ai pictorului, în stațiunea balneară Port-Lligat.

Salvador Dali, un celebru artist suprarealist, a murit pe 24 ianuarie 1989 într-un spital din Figueres din Catalonia, la vârsta de 84 de ani, după o viață intensă și trepidantă, alimentată de creațiile sale artistice și de numeroase extravaganțe.

Artistul și-a petrecut ultimii șapte ani din viață trăind izolat în castelul său din Pubol, înconjurat de asistente medicale și secretare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.