Ministerul de Externe al Rusiei ia in calcul posibilitatea de a intenta un proces Statelor Unite. Motivul pe care il invoca este "confiscarea" de catre americani a proprietatilor consulare din San Francisco. 

„Am contactat o serie de specialisti care inteleg cum se fac aceste lucruri (intentarea unui proces altui stat – n.r.)”, a declarat seful diplomatiei de la Moscova, Serghei Lavrov, pentru agentia TASS, potrivit Digi24.ro.

In ceea ce priveste tribunalul care va formula plangerea, Lavrov a precizat, facand referire la afirmatia lui Vladimir Putin, ca va fi "cel mai corect tribunal din lume", refuzand sa ofere alte detalii.

SUA a anuntat ca Donald Trump a ordonat inchiderea consulatului Rusiei din San Francisco, dar si a anexelor din Washington si New York.

Aflat la summitul BRICS din China, Vladimir Putin a precizat, marti, ca va cere Ministerului sa sesizeze instanta cu privire la "incalcarea dreptului de proprietate al Rusiei. Sa vedem cat de eficient va fi mult laudatul sistem judiciar american".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.