Coreea de Sud vrea sa dezvolte rachete balistice intercontinentale, in cadrul planului "Frankenmissile", care sa aiba capacitatea de a distruge instalatiile militare ale Coreei de Nord. Masura va fi aplicata in caz de razboi. 

Planul a fost dezvaluit de surse militare din Coreea de Sud, dupa ce seful administratiei prezidentiale din Seul, Moon Jae-in, si Donald Trump au hotarat sa elimine limita de 500 de kilograme, care era impusa focoaselor ce se potrivesc rachetelor Sudului.

Presedintele Coreei de Sud a precizat, in discutia cu Donald Trump, ca este "cruciala" identificarea unor "solutii puternice si practice", care sa stopeze amenintarea venita din partea Phenianului, informeaza Telegraph.co.uk, citat de Digi24.ro.

In prezent, Coreea de Sud poate lansa rachete balistice, pe o raza care poate atinge 800 de kilometri, lucru ce ii permite sa loveasca orice tinta de pe teritoriul Coreei de Nord, insa este limitata din punct de vedere al incarcaturii rachetelor.

"Frankenmissile" prevede ca rachetele balistice pot transporta doua tone de bombe, lucru ce ofera tarii posibilitatea de a initia, de una singura, un atac asupra instalatiilor subterane din Coreea de Nord, fara a depinde de ajutorul american.

Pana la 1 decembrie, autoritatile din Seul si-au propus sa infiinteze si o brigada speciala, care, in caz de razboi, va avea rolul de al asasina pe Kim Jong-un si care va fi antrenata de SEAL 6, trupa care l-a asasinat pe Osama bin Laden.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.