China a anuntat luni ca a protestat in mod oficial pe langa Coreea de Nord, in urma ultimului test nuclear, cel mai puternic realizat de Phenian pana in prezent, relateaza AFP.

Beijingul si-a exprimat ”reprosul dur pe langa persoana care conduce Ambasada Coreei de Nord in China”, a declarat pentru presa Geng Shuang, un purtator de cuvant al diplomatiei chineze.

China se opune dezvoltarii de catre Coreea de Nord a programelor sale nuclear si balistic, iar noi suntem angajati in dezarmarea nucleara a peninsulei. Aceasta pozitie este bine cunoscuta, iar Coreea de Nord o cunoaste la fel de perfect de bine”, a adaugat el, potrivit News.ro.

Coreea de Nord a anuntat duminica faptul ca a testat cu succes o bomba cu hidrogen, dupa care a facut obiectul unui val de condamnari din partea comunitatiii internationale.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.