Presedintele SUA, Donald Trump, a hotarat sa abroge programul DACA, initiat de Barack Obama, prin care protejeaza tinerii imigranti fara acte. Trump a decis sa ofere Congresului sase luni la dispozitie pentru a intocmi un proiecte de lege care sa inlocuiasca "Suspendarea actiunii pentru sosirile din copilarie" (DACA). 

Decizia este privita ca un compromis, in contextul in care programul se bucura de o larga sustinere.

Anuntul oficial va fi facut marti, informeaza Hotnews.ro.

Decizia presedintelui a fost transmisa catre presedintele Camerei Reprezentantilor, Paul Ryan, duminica, la doar cateva zile dupa ce, acesta din urma il indemnase sa nu abroge statutul.

"Acestia sunt niste copii care nu cunosc alta tara, care au fost adusi aici de parintii lor si nu cunosc alta casa", a spus liderul republican.

Presedintele Camerei Reprezentantilor se alatura multor republicani si oameni de afaceri, care se pronunta impotriva abrogarii programului DACA.

DACA protejeaza de deportare aproximativ 750.000 de tineri din SUA si le furnizeaza permise temporare de munca si de studiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.