Testul nuclear din Coreea de Nord a provocat declinul generalizat al burselor europene, cel mai accentuat fiind al titlurilor bancare, in timp ce actiunile Novartis coboara in urma anuntului ca directorului general se va retrage din functie in 2018, transmite Reuters.

Indicele pan-european este in coborare cu 0,5%, iar indicele londonez FTSE 100 cu 0,2%. Componenta titlurilor bancare a Stoxx 600 este in scadere cu 0,9%.

Indicele german DAX scade cu 0,55%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,37%.

Coreea de Nord a anuntat ca a testat duminica o bomba cu hidrogen pentru o racheta cu raza lunga de actiune, provocand un avertisment al unui raspuns militar masiv din partea Statelor Unite.

Actiunile Fiat Chrysler au scazut cu 2,2%, dupa ce directorul general Sergio Marchionne a spus ca producatorul auto nu a primit nicio oferta de preluare si ca nu lucreaza la ”un acord mare”.

Titlurile grupului farmceutic elvetian Novartis au scazut cu 0,7%. Grupul a anuntat ca directorul general se va retrage in februarie 2018, in favoarea directorului pentru dezvoltare Vasant Narasimhan.

Actiunile companiilor Randgold si Fresnillo beneficiaza in schimb de cresterea cererii pentru aur, ca plasament sigur in perioade geopolitice incerte.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.