Platforma Romania 100 se alatura alatura cetatenilor care protesteaza pasnic impotriva propunerilor legislative publicate de Ministrul Justitiei.

"Tentativele Coalitiei PSD-ALDE de a trece justitia sub control politic sunt inacceptabile. Nu cei corupti, nu cei imbogatiti prin furt, nu cei certati cu legea trebuie protejati, ci oamenii onesti, oamenii care respecta legile si se zbat sa faca un lucru bun in tara asta, prin munca cinstita. Proiectul de modificare a legilor justitiei este un atac direct asupra statul de drept, asupra echilibrul puterilor in stat si afecteaza grav independenta justitiei.

Cresterea nejustificata a puterii Ministrului Justitiei, controlul politic al Parchetelor, subordinarea procurorilor, puterea Ministrului Justitiei de a pune presiune pe judecatori prin Inspectia Judiciara, sunt lucruri care vin din trecut, dintr-o gandire totalitara, din reflexele Partidului-Stat. Romania n-ar fi fost niciodata in Uniunea Europeana cu o astfel de legislatie.

Fac un apel catre oamenii politici responsabili din tara sa nu permita Coalitiei PSD-ALDE sa duca Romania pe aceasta cale, sa dea inapoi progresul facut in ultimii 20 de ani si sa condamne tara la coruptie, subdezvoltare si saracie", a scris, pe pagina sa de Facebook, fostul premier Dacian Ciolos.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.