Ambasadorul Coreei de Nord la ONU, Han Tae Song, a declarat, marti, ca actiunile SUA amplifica tensiunile din Peninsula Coreea. El a punctat ca Phenianul are toate motivele sa adopte masuri dure. 

”Acum ca SUA si-au facut cunoscute intentiile ostile in privinta Republicii Populare Democrate Coreea, desfasurand exercitii militare comune, in pofida avertizarilor, tara mea are toate motivele sa raspunda cu masuri dure, exercitandu-si dreptul la auto-aparare. SUA vor avea toata responsabilitatea pentru consecintele catastrofice”, a afirmat Han Tae Song, potrivit Mediafax.ro.

China a transmis, la randul ei, un avertisment, adresat SUA si Coreei de Sud, in care le cere acestora sa nu mai provoace Phenianul. Hua Chunying, purtatorul de cuvant al Ministerului chinez de Externe, a facut apel catre toate partile, pentru o abordare mai retinuta.

Ministerul mentioneaza ca se opune actiunilor Coreei de Nord, insa este de parere ca sanctiunile si presiunile economice nu sunt de natura sa rezolve criza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.