Rusia s-a declarat "extrem de ingrijorata" de situatia din Coreea de Nord, denuntand o "tendinta spre o escaladare" a tensiunilor, dupa tirul de racheta din noaptea de luni spre marti, care a survolat Japonia. 

„Vedem o tendinta catre o escaladare (…) si suntem extrem de ingrijorati de dezvoltrea generala” a situatiei, a declarat viceministrul rus pentru Afaceri Externe, Serghei Riabkov, potrivit News.ro.

Armata sud-coreeana a anuntat ca racheta a fost lansata din apropiere de capitala nord-coreeana Phenian, cu putin inainte de 6 ora locala (00.00 ora Romaniei) si ca a zburat 2.700 de kilometri, ajungand la o altitudine de aproximativ 550 de kilometri.

Racheta a cazut in mare, la 1.180 de kilometri est de insula japoneza Hokkaido.

Armata nipona nu a incercat sa o doboare cand a trecut peste teritoriul Japoniei, in jurul orei locale 6.07 (00.07 ora Romaniei), a declarat ministrul Aparari, Itsunori Onodera, precizand ca racheta s-a dezmembrat in trei bucati si a cazut in apa.

Consiliul de Securitate al ONU se reuneste marti de urgenta, pentru a discuta noul incident.

Coreea de Nord a efectuat zeci de teste balistice sub conducerea lui Kim Jong-un, dintre care cel mai recent sambata, insa lansarea de proiectile deasupra Japoniei este rara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.