Mostenitorul imperiului sud-coreean Samsung Lee Jae-Yong a fost condamnat vineri la cinci ani de inchisoare, in urma unui proces de coruptie.

Tribunalul districtului central din Seul a stabilit ca vicepresedintle Samsung Electronics, primul fabricant mondial de smartphone, se face vinovat, intre altele, de coruptie, in scandalul rasunator care a condus la indepartarea de la putere a fostei presedinte a tarii Park Geun-hye, noteaza News.ro.

Lee a dat mita pentru obtinerea unor favoruri din partea presedintelui Park Geun-hye, potrivit deciziei unui tribunal din Seul, care l-a gasit gasit vinovat si de ascunderea unor active in strainatate, deturnare de fonduri si marturie mincinoasa.

Lee, mostenitorul in varsta de 49 de ani al celui mai mare imperiu de afaceri din lume, a fost arestat in februarie sub acuzatia ca a mituit-o pe Park pentru a-si asigura controlul asupra unui conglomerat care detine Samsung Electronics, cel mai mare producator de smartphone-uri si cipuri din lume si care detine afaceri de la productia de medicamente la aparatura electrocasnica, asigurari si hoteluri.

Lee a negat toate acuzatiile, iar unul dintre avocatii sai a spus ca acesta va contesta verdictul.

Potrivit legislatiei sud-coreene, pedepsele de peste trei ani nu pot fi suspendate. Sentinta de inchisoare pentru cinci ani este una dintre cele mai grave aplicate unui lider de afaceri din Coreea de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.