Fortele Aeriene din Danemarca au postat, pe pagina de Facebook, o filmare in care doua avioane daneze intercepteaza un bombardier rus, de tip Tu-95, care zbura deasupra Marii Baltice, una dintre granitele NATO. 

Pilotii din Danemarca au escortat avionul peste apele internationale, in apropierea insulei Bornholm, dintre Polonia si Suedia.

In ultima saptamana, avionele din cadrul Politiei Aeriene Baltice au depistat, de trei ori, aeronave militare rusesti, care survolau culoarul international aflat deasupra Marii Baltice. Cu toate acestea, nu este precizata data la care bombardierul a fost filmat.

Zborurile avioanelor militare rusesti survin in marja Zapad-2017, exercitiul militar ruso - belarus, care se desfasoara in perioada 14 - 20 septembrie, in apropierea granitei baltice NATO.

Acest eveniment a trezit mai multe ingrijorari din partea Washingtonului cu privire la un plan ascuns al Moscovei. Principala ingrijorare a fost formulata de un general american, care vorbeste despre un "cal troian" cu care rusii ar putea veni in Belarus: „Marea ingrijorare este ca trupele ruse nu vor mai pleca. Și nu suntem paranoici”, precizeaza Digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.