Qatar a interzis duminica aterizarea unor avioane saudite, care erau trimise special pentru a duce pelerini la Mecca. 

Inca din 5 iunie, aeronavele Qatarului au interdictie de zbor in Arabia Saudita. La aceasta blocada participa si Emiratele Arabe Unite, Bahreinul si Egiptul.

Primul semn de bunavointa din partea Arabiei Saudite a venit miercurea trecuta, cand tara a redeschis frontiera terestra pentru a permite musulmanilor sa ajunga la Mecca. In acelasi timp, autoritatile din Riad au promis ca vor pune la dispozitie sapte zboruri ale companiei aeriene saudite, care sa transporte pelerini.

Qatar, insa, nu a permis acestor avioane sa aterizeze, pe motiv ca documentatia nu era corespunzatoare. SPA precizeaza ca documentele fusesera depuse de doua zile.

Qatar a salutat joi decizia Arabiei Saudite de a relaxa conditiile de acces pentru cetatenii care doresc sa ajunga la locurile sfinte ale islamului, insa a condamnat politizarea pelerinajului, informeaza Agerpres.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.