Cel putin 12 persoane au murit zdrobite de un stejar vechi de 200 de ani care a cazut peste ele marti, in timpul unei sarbatori religioase, pe Insula portugheza Madeira, au anuntat autoritatile, relateaza The Associated Press.

Update 16.08.2017- Bilantul victimelor a crescut la 13 morti.

Alte 52 de persoane au fost ranite in acest accidemt, in apropiere de Funchal, capitala insulei, a adaugat un reprezenant al Guvernului, Pedro Ramos.

Ramos, insarcinat cu Sanatatea, a precizat ca zece dintre cele 12 persoane au murit la fata locului.

Un copil a murit in drum spre un spital, iar o femeie a murit la spital, a declarat el. Oficialul a mai declarat ca sapte dintre cei 52 de raniti se afla in stare grava.

Presa locala scrie ca arborele care a cazut este un stejar vechi de 200 de ani.

3 zile de doliu national in memoria victimelor

Miguel Albuquerque, seful Guvernului regional, a declarat trei zile de doliu national in memoria victimelor.Presa portugheza a prezentat anterior bilanturi contradictorii.

Potrivit postului public de televiziune RTP, pana la 11 persoane au murit, iar alte 35 au fost ranite, Postul de radio TSF a anuntat doi morti si zece raniti.

Copacul a cazut intr-un loc in care avea loc o sarbatoare religioasa traditionala. Aceasta sarbatoare - Nossa Senhora do Monte - este cel mai important eveniment de acest fel de pe insula. Ea are loc in perioada 14-15 august si atrage numeroase persoane la o biserica situata la periferia orasului.

Premierul portughez Antonio Costa a transmis condoleante familiilor si prietenilor victimelor, scrie News.ro.

”Transmit condoleante pentru victimele accidentului de pe (Insula) Madeira”, a scris el intr-un mesaj postat pe Twitter.

”Ma gandesc la familiile si prietenii” lor, a adaugat premierul portughez.

Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

Costa a anuntat ca Guvernul de la Lisabona a contactat autoritatile de pe insula si le-a oferit ajutorul.

”Guvernul a furnizat ajutor medical, avand in vedere numarul mare de victime”, a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.