De asemenea, peste 120 de persoane au fost ranite in urma accidentului feroviar, potrivit datelor transmise de ministerul Sanatatii.

Tragedia feroviara a avut loc vineri in jurul orei locale 14.15 (15.15 ora Romaniei) in apropierea garii din suburbia Khorshid, situata pe drumul dinspre Alexandria si Cairo.

Ciocnirea celor doua trenuri de pasageri a dus la deraierea locomotivei unui tren si a doua vagoane in apropiere de Alexandria.

O sursa din randurile fortelor de securitate a precizat ca tragedia feroviara a avut loc din cauza unei erori la schimbarea caii ferate, care a permis ca cele doua trenuri sa circule pe aceeasi line si in directii opuse.

Citeste si:

Ministrul Transporturilor a suspendat mai multi oficiali feroviari in urma tragediei, care a avut loc cu o luna inainte de sarbatoarea musulmana Eid al-Adha.

”Trenul in care calatoream mergea foarte repede. Am ajuns pe podea. Atunci cand am iesit, am descoperit patru vagoane distruse si foarte multi oameni intinsi pe pamant”, a declarat pasagerul Moumen Youssef.

In 2012, 50 de persoane, in principal copii, au murit dupa ce un tren a intrat intr-un autobuz scolar din Cairo.

Cea mai mare tragedie feroviara din istoria recenta a avut loc in 2002, atunci cand 360 de persoane si-au pierdut viata dupa ce un tren a fost cuprins de flacari in sudul Egiptului.