Un preot din judetul Salaj, care era retras de aproape doi ani din activitate din cauza unor probleme de sanatate si care a fost retinut pentru tentativa de omor dupa ce a injunghiat in gat si in brat un batran in varsta de 75 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, decizia Tribunalului Salaj putand fi contestata.

Potrivit unei decizii postate, vineri, pe portalul Tribunalului Salaj, instanta a admis propunerea procurorilor si a dispus arestarea pentru 30 de zile a lui Nicolae Sirca, preotul acuzat de tentativa de omor dupa ce a injunghiat un batran de 75 de ani, scrie News.ro.

Hotararea instantei nu este definitiva, putand fi contestata in termen de 48 de ore de la pronuntare.

Potrivit unui comunicat remis, joi, de Inspectoratul Judetean de Politie Salaj, preotul in varsta de 45 de ani a avut un conflict din cauze necunoscute cu un alt barbat de 45 de ani si in urma altercatiei l-a injunghiat cu un cutit in gat si in bratul stang.

"Un barbat de 45 ani, din Valcau de Sus, l-a injunghiat cu un cutit pe un barbat de 75 ani, din Simleu Silvaniei, in zona gatului si a bratului stang. In urma agresiunii, victima a fost transportata la Spitalul Orasenesc Simleu Silvaniei, pentru acordarea de ingrijiri medicale. Procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj a dispus, prin ordonanta, retinerea agresorului pentru 24 de ore”, se arata in comunicatul de presa al IPJ Salaj.

In acest caz, si Episcopia Ortodoxa a Salajului a deschis o ancheta interna si cerceteaza fapta preotului deoarece acesta este inca membru al clerului, desi se retrasese din activitate in anul 2015 din cauza unor probleme de sanatate.

Potrivit reprezentantilor Episcopiei, barbatul a fost preot intre anii 1995 - 2015 in parohia Aleus, dar in 2015 a cerut retragerea din preotie din cauza unor probleme de sanatate, insa, desi a renuntat la parohie, este considerat membru al clerului. In urma scandalului in care este implicat, preotul a fost oprit de la slujire ca prima masura de sanctiune si apoi, in functie de concluziile anchetei interne, risca sa fie caterisit ca sanctiune maxima aplicata in Biserica Ortodoxa Romana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.