Presedintele american Donald Trump a avertizat joi seara Coreea de Nord ca va fi ”foarte, foarte suparata” in cazul in care va face ceva impotriva Statelor Unite, relateaza BBC News.

El ameninta regimul de la Phenian ca va da de necaz ”cum au dat putine natiuni vreodata”, daca ”nu se potoleste”.

Liderul de la Casa Alba a facut aceste declaratii dupa ce Phenianul a anuntat ca intentioneaza sa lanseze patru rachete care sa ajunga in apropiere de Insula Guam, un teritoriu american al Oceanul Pacific.

Tensiunile intre cele doua tari au escaladat in ultimele saptamani, dupa ce nord-coreenii au testat, in iulie, doua rachete intercontinentale balistice (ICBM).

ONU a inasprit sanctiunile economice impuse Phenianului, din cauza programului nord-coreean de inarmare nucleara.

Insa Trump a intins regimului stalinist o ramura de maslin joi, de la clubul sau de golf de la Bedminster, in New Jersey, afirmand ca va lua in calcul intotdeauna sa poarte negocieri.

Miliardarul republican a apreciat insa ca declaratiile sale nu au fost suficient de dure cu Phenianul, in pofida faptului ca a amenintat saptamana aceasta regimul lui Kim Jong-un cu o ploaie de ”foc si furie”.

Phenianul a respins aceste amenintari dure ale presedintelui Statelor Unite drept niste ”prostii”.

Trump a criticat fostele administratii pentru ca nu au fost suficient de dure cu Phenianul

Seful statului a supralicitat joi si a subliniat ca ”a venit vremea ca cineva sa se ridice pentru oamenii din aceasta tara”.

El a denuntat precedentele administratii drept prea slabe cu Coreea de Nord si a avertizat ca orice continuare a cursei inarmarii nucleare a micii dictaturi nord-coreene va reprezenta o ”tragedie”, scrie News.ro.

Seful statului american a criticat de asemenea China, subliniind ca ar fi putut sa faca ”mult mai mult” si sa intervina in nordul Peninsula Coreea.

Intrebat despre un eventual atac prevenitv impotriva Phenianului, Trump a raspuns ”noi nu vorbim despre asa ceva. N-o facem niciodata”.

Citeste si:
Coreea de Nord a înregistrat circa 1,5 milioane de cazuri de...
Coreea de Nord a înregistrat...

Insa, a continuat el, ”am sa va spun ca, daca Coreea de Nord face ceva si se gandeste macar sa atace pe cineva pe care-l iubim sau pe care-l reprezentam ori aliatilor nostri ori noua, atunci ei vor fi foarte, foarte suparati”.

”Va spun eu de ce... Pentru ca li se vor intampla niste lucruri pe care nu le-au crezut posibile”, a amenintat el.

”Am sa va spun ca Coreea de Nord ar face mai bine sa se potoleasca sau vor da de necaz cum putine natiuni au dat in aceasta lume”, a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.