Presedintele american Donald Trump a promis marti ”focul” Coreei de Nord, in cazul in care aceasta continua sa ameninte Statele Unite, pe fondul dezvoltarii arsenalului nuclear nord-coreean, relateaza AFP.

”Coreea de Nord ar face mai bine sa nu profereze amenintari la adresa Statelor Unite”, a declarat Trump de la clubul sau de golf de la Bedminster (New Jersey), unde se afla in concediu.

”Ele (amenintarile) se vor lovi de foc si furie”, a adaugat el, promitand o reactie de o amploare ”pe care lumea n-a mai vazut-o pana acum”.

Regimul de la Phenian a dat asigurari luni ca inasprirea sensibila a sanctiunilor ONU nu-l va impiedica sa-si dezvolte arsenalul nuclear, amenintand Statele Unite ca le vor ”face sa plateasca pretul crimei lor (...) de o mie de ori”.

La initiativa Washingtonului, Consiliul de Securitate al ONU a impus Coreei de Nord sanctiuni care ar putea sa o coste un miliarde de dolari dn veniturile anuale, restrangand totodata schimburi economice cruciale cu China, principalul ei aliat si partener economic, scrie News.ro.

Secretarul de Stat amweican Rex Tillerson a exclus o intoarcere rapida la dialog cu Phenianul, apreciind ca noul rand de sanctiuni demonstreaza ca lumea si-a pierdut rabdarea in fata ambitiilor nucleare ale regimului stalinist.

Guvernatorul de Guam da asigurari ca avertismentul Phenianului nu constituie o amenintare

Guvernatorul Guam, Eddie Calvo, a declarat miercuri ca avertismentul Coreei de Nord privind un posibil atac cu rachete vizand teritoriul din Pacific nu reprezinta o amenintarem iar insula este pregatita pentru “orice eventualitate”, masuri de protectie fiind amplasate strategic pentru a apara populatia, relateaza Reuters.

“Guam este teritoriu american (…). Nu suntem numai o instalatie militara”, a subliniat guvernatorul.

Calvo a precizat, intr-un mesaj video online, ca a contactat Casa Alba si a fost anuntat de Departamentul Apararii si de cel pentru Securitate Interna ca nu exista o schimbare in nivelul amenintarii.

Citeste si:
New York Times: Rusia cumpără muniție de artilerie de la Coreea de...
New York Times: Rusia cumpără...

El a precizat ca va convoca o intalnire cu comandantul armatei din Guam si cu serviciile de interventie in situatii de urgenta pentru a discuta despre cat de pregatiti sunt.

Coreea de Nord a anuntat ca ia in calcul un atac cu rachete cu raza de actiune intermediara vizand teritoriul american Guam, din Pacific. Presa oficiala de la Phenian a facut anuntul, citand un comunicat al armatei, la cateva ore dupa ce presedintele american Donald Trump a amenintat Coreea de Nord cu “foc si furie”.

Anterior, presa americana a scris ca Phenianul a reusit sa miniaturizeze suficient o bomba nucleara pentru a o pune intr-una dintre rachetele sale intercontinentale, potrivit concluziilor secrete ale unor experti din cadrul spionajului american.

Alt raport oficial american arata ca dictatorul nord-coreea Kim Jong-un dispune de aproximativ 60 de bombe atomice.

Citeste si:
O pensionară din Brăila sună cel puțin o dată pe oră la 112
O pensionară din Brăila sună...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.