Vicepremierul de la Kremlin, Dmitrii Rogozin, acuza din nou Moldova. Informatiile au fost publicate pe pagina sa personala de Facebook si au venit ca raspuns la un articol publicat de Russia Today. 

“Americanii au inceput pregatirea sabotorilor si fortelor speciale ale Republicii Moldova in cazul unui nou conflict transnistrean”, a scris vicepremierul rus Dmitri Rogozin pe pagina sa de Facebook, referindu-se la un articol din Russia Today, care preciza ca americanii cauta contractori pentru a construi 8 facilitati la baza militara Bulboaca, ce se afla pe teritoriul Moldovei.

Publicatia puncteaza ca este vorba despre cladiri cu destinatie civila, printre care: o scoala, un hotel si o statie de alimentare cu carburanti. Dmitrii Rogozin, care a fost declarat persona non grata de autoritatile de la Chisinau, considera insa ca aceste cladiri sunt „facilitati pentru operatiuni militare in zone urbane”, noteaza stirileprotv.ro.


Rogozin nu este singurul care se opune planurilor SUA in legatura cu baza de la Bulboaca. Si presedintele pro-rus al Moldovei, Igor Dodon, a precizat: „Chiar daca au fost unele intelegeri pana la numirea mea, eu voi bloca totul. Noi trebuie sa mentinem statutul nostru de neutralitate”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.