Directorul Victoria and Albert Museum din Londra, Tristram Hunt, i-a cerut scuze public unei femei careia i s-a cerut sa se acopere in timp ce isi alapta copilul in curtea institutiei, informeaza The Guardian.

Femeia a scris despre incident pe platforma de socializare Twitter. ”Mi-am dezvelit sanul pentru o nanosecunda in timp ce imi alaptam copilul si mi s-a cerut sa ma acopar in curtea Victoria and Albert Museum. Sunt perplexa”, a scris femeia.

Partea buna este ca am petrecut o zi minunata la muzeu, admirand reprezentari de sani realizate de-a lungul timpului”, a mai scris ea, intr-un alt mesaj publicat pe Twitter.

Rusinea este unul dintre cele mai obisnuite motive pentru care femeile renunta sa isi alapteze copiii. Multumesc tuturor pentru sprijin. Am fost atat de surprinsa si pentru ca aceasta a fost prima data cand mi s-a intamplat asa ceva in 3,5 ani de alaptare”, a adaugat femeia.

Tristram Hunt i-a cerut scuze femeii tot printr-un mesaj publicat pe Twitter.

”Ne pare rau. Politica noastra este clara. Femeile isi pot alapta copiii oriunde doresc, oriunde se simt confortabil si nu ar trebui sa fie deranjate”, a scris directorul muzeului.

Femeia a povestit incidentul in timpul Saptamanii Mondiale a Alaptarii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.