Coreea de Nord a amenintat ca urmeaza sa lanseze o razbunare de o mie de ori mai dura impotriva SUA, in urma implementarii noilor sanctiuni internationale.

Aceasta amenintare a fost lansata dupa ce reprezentantii Consiliului de Securitate al ONU au votat pentru implementarea unui nou pachet de sanctiuni internationale propus de americani, in urma lansariii ultimei rachete intercontinentae lansata de Phenian, relateaza stirileprotv.ro, care citeaza The Independent.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat in unanimitate o rezolutie care consolideaza in mod sensibil sanctiunile deja impuse Coreei de Nord si care, daca va fi respectata, va priva Phenianul de venituri anuale in valoare de un miliard de dolari.

O noua riposta fata de programele balistic si nuclear nord-coreene, acest text reprezinta un anumit succes al Statelor Unite, care si-au convins partenerii chinez - cel mai important sustinator al Phenianului - si rus sa consolideze presiunea internationala asupra unei tari acuzate ca este o ”amenintare mondiala”.

Propusa de Statele Unite, Rezolutia 2371 vizeaza sa interzica venituri din exporturi nord-coreene in sectoarele carbunelui, fierului si pescuitului.

Noile sanctiuni vizeaza sa impiedice exporturile nord-coreene de fier, de minereu de fier, de plumb, de minereu de plumb, de peste si de crustacee. In schimb, ele nu vizeaza, asa cum se evoca initial in cadrul negocierii lor, in urma cu o luna, livrari de produse petroliere catre Coreea de Nord.

In rezolutie, Coreea de Nord este acuzata ca se livreaza unei ”deturnari masive a slabelor sale resurse” in vederea continuarii dezvoltarii unor ”arme nucleare si mai multor programe costisitoare in domeniul rachetelor balistice”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.