Un angajat al Universitatii Oxford si un profesor american, suspectati de uciderea unui barbat la Chicago, s-au predat in urma unei urmariri la nivel national in Statele Unite, relateaza BBC News.

Un asistent al trezoreriei Somerville College, Andrew Warren, in varsta de 56 de ani, s-a predat dupa aproximativ 3.220 de kilometri, la San Francisco, iar profesorul Wyndham Lathem, in varsta de 42 de ani, la Oakland.

Cei doi au fost acuzati de injunghierea mortala a lui Trenton Cornell-Duranleau, in varsta de 26 de ani, in apartamentul lui Lathem, la Chicago, pe 27 iulie.

Crima a declansat o cautare a celor doi suspecti pe intregul teritoriu american.

Warren si Lathem urmeaza sa fie prezentati in tribunale diferite, in California, in zilele urmatoare, de unde autoritatile vor incerca sa obtina transferul lor la Chicago.

Un purtator de cuvant al Politiei din Chicago (CPD), Anthony Guglielmi, a anuntat intr-un mesaj postat pe Twitter ca ambii suspecti se aflau in arestul Politiei din Oakland.

”Amandoi vor fi trasi la raspundere pentru faptele lor, iar noi speram ca arestarile de astazi (vineri) sa aduca alinare familiei victimei”, a anuntat CPD intr-un comunicat.

Wyndham Lathem este profesor de microbiologie la Universitatea Northwestern din Illinois si este specializat in bacterii care au provocat ciuma bubonica.

El a trimis familiei si prietenilor o inregistrare video in care isi cere scuze, a anuntat politia.

Adjunctul sefului serifilor americani Frank Conroy a declarat ca Warren s-a predat intr-un post de politie din San Francisco, iar Lathem in Oakland, scrie News.ro.

Un purtator de cuvant al Politiei din Thames Valley a precizat ca Warren a fost dat disparut pe 25 iulie, dupa ce a plecat din Marea Britanie cu o zi inainte.

Universitatea Oxford a anuntat ca s-a aflat in contact cu politia din Marea Britanie in privinta lui Warren si ca este ”pregatita sa ajute autoritatile americane care ancheteaza in orice fel au nevoie”.

”Colegii lui Andrew Warren de la Somerville College au fost informati cu totii si sunt socati sa afle despre acest caz”, se arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.