Un detinut condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru omor a evadat, joi dimineata, de la Penitenciarul Poarta Alba. Barbatul a parasit punctul de lucru unde era repartizat deoarece executa pedeapsa in regim deschis, urmand sa fie analizat in comisia de propuneri pentru liberare conditionata in luna decembrie a acestui an.

In 3 august, in jurul orei 9.00, Valentin Perdeicu, in varsta de 38 de ani, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru omor, incarcerat in Penitenciarul Constanta - Poarta Alba, a parasit punctul de lucru la care era repartizat, respectiv S.C. Avicola S.A din localitatea Lumina, judetul Constanta.

El facea parte dintr-un grup de 13 detinuti, care executa munca necalificata, sub supraveghere.

Barbatul, in varsta de 38 ani, cu domiciliul in localitatea Piatra Neamt, are constitutie atletica, inaltimea de 168 centimetri, parul saten inchis si, la momentul parasirii punctului de lucru, era imbracat in pantaloni lungi de culoare gri deschis si un tricou de culoare verde deschis.

In vederea capturarii detinutului au fost dispuse masuri specifice in astfel de situatii, respectiv blocarea cailor de acces pe posibile directii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenta a mai multor echipe de cautare formate din personalul unitatii, precum si cooperarea cu Inspectoratul Judetean de Politie si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Constanta.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care sa analizeze circumstantele care au condus la producerea evenimentului”, se arata in comunicat.

Valentin Perdeicu executa pedeapsa in regim deschis si urma sa fie analizat in comisia de propuneri pentru liberare conditionata in luna decembrie 2017.

Persoanele care detin informatii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea detinutului sunt rugate de conducerea penitenciarului sa contacteze cea mai apropiata unitate de politie sau sa sune la numarul unic de telefon 112. De asemenea, pot contacta Penitenciarul Constanta – Poarta Alba.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.