Doi parinti din SUA au pierdut custodia celor doi copii pentru ca statul a considerat ca nu sunt suficient de inteligenti pentru a le putea oferi o educatie corespunzatoare. Parintii incearca sa convinga statul ca celor doi baieti le-ar fi cel mai bine in sanul familiei. 

„Ei cred ca, din cauza acestei dizabilitati, noi nu ne putem creste copiii in siguranta”, afirma Amy Fabbrini, mama baietilor, potrivit Kfor.com.

Parintii Eric Ziegler si Amy Fabbrini sustin ca autoritatile le-au luat cei doi baieti din cauza capacitatii mintale limitate. Autoritatile considera ca abilitatile cognitive reduse ale celor doi parinti pot afecta cresterea, in siguranta, a celor doi copii. Parintii au fost supusi unor teste de inteligenta, care au aratat ca IQ-ul lor se plaseaza la nivelul 70, in contextul in care media este de 90 - 110.

„Credem ca IQ-ul nu trebuie sa aiba nimic de-a face cu asta atat timp cat poti sa-ti intretii copilul, sa-l ingrijesti”, adauga Amy Fabbrini, mama baietilor.

Desi au respectat toate indicatiile autoritatilor si au urmat cursuri de crestere, de prim-ajutor si de nutritie, cei doi parinti nu au reusit inca sa isi recupereze baietii.

Eric Ziegler si Amy Fabbrini sunt hotarati sa mearga inainte pentru a-si aduce copiii acasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.