Vicepremierul rus Dmitrii Rogozin a fost declarat miercuri persona non grata in Republica Moldova, dupa ce acesta s-a declarat dispus sa vina in septembrie la Chisinau, cu conditia ca autoritatile moldovene sa-i ofere garantii de securitate si sa poata survola toate tarile de pe ruta.

Decizia a fost luata de Guvern, in urma unei solicitari din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, dupa ce oficialul rus si-a declarat disponibilitatea de a veni in septembrie la Chisinau in anumite conditii.

Inainte de vizita esuata a lui Rogozin la Chisinau, fostul deputat liberal-democrat Veaceslav Ionita a lansat o petitie online in vederea declararii vicepremierului Federatiei Ruse persona non-grata in Republica Moldova.

Petitia a fost semnata de mai multi lideri din mediul ONG.

Dmitrii Rogozin ar fi urmat sa aterizeze vineri pe Aeroportul International din Chisinau, in jurul orei 15:00 (si ora Romanei).

El a fost invitat de presedintele Igor Dodon sa participe, in regiunea separatista transnistreana, la evenimentele dedicate implinirii a 25 de ani de la inceputul misiunii de mentinere a pacii pe Nistru.

Citeste si:

Rogozin cere "contramasuri usturatoare", dupa ce autoritatile romane nu au permis cursei sale sa ajunga la Chisinau

Dmitri Rogozin a sters comentariile amenintatoare la adresa Romaniei


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.