Nicolae Moga, senator PSD, i-a transmis sefului Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta sa iasa "mai putin in presa cu nenorociri". Acesta considera ca, daca se face prea mult PR, este in deserviciul turismului. Moga sustine ca agentul economic trebuie respectat si indrumat in cazul in care greseste. De aceea, il avertizeaza pe directorul CJPC sa nu devina un nou Corrado Cattani, pentru ca nu vrea sa sfarseasca ca acesta. 

Declaratiile senatorului Nicolae Moga sunt facute in contextul in care Protectia Consumatorilor Constanta amendeaza si inchide, aproape in fiecare zi, localuri de pe litoral unde sunt gasite nereguli.

Politicianul il sfatuieste pe Horia Georgescu sa fie mai discret cu aceste controale, pentru a nu sfarsi precum comisarul Coraddo Cattani (personaj al celebrului serial "Caracatita" care a sfarsit impuscat de catre mafiotii italieni pe care ii ancheta).

“Am apreciat munca desfasurata de aceasta institutie. Dar de acolo si pana la faptul ca faceti mai mult caz decat ar trebui, este un lucru cert. V-am spus, nu imi doresc sa fiti un Cattani al judetului Constanta, al litoralului romanesc, pentru ca nu vreau sa sfarsiti cum a sfarsit el. Va rog faceti-va datoria. Eu vreau sa va atrag atentia ca dumneavoastra nu aveti dreptul sa ne atrageti atentia, pentru ca daca procedati cu noi asa ma gandesc cum procedati cu un agent economic. Acel agent economic trebuie respectat, pentru ca munceste sa castige un ban, institutiile statului trebuie sa respecte agentul economic si apoi acolo unde greseste sa-l indrume”, a declarat parlamentarul social-democrat, Nicolae Moga, potrivit digi24.ro.

Totodata, senatorul PSD a precizat ca aceste aspecte se discuta in cadrul Guvernului, si mai putin in presa. Moga puncteaza atentia si grija ce trebuie acordata consumatorului, dar considera ca autoritatile trebuie sa sprijine agentul economic.

“Toate lucrurile astea sa le discutati in bucataria Guvernului al carui subordonat sunteti, acolo la Prefectura, si iesiti mai putin in presa cu nenorociri. Sigur ca trebuie sa protejam consumatorul, sigur ca sunt multe lucruri nefacute, dar trebuie sa ajutam, nu sa mergem sa amendam, sa-i desfiintam, sa-i inchidem, sa-i innebunim. In acelasi timp trebuie sa protejam populatia, ca daca facem mai mult PR decat treaba, nu facem decat un deserviciu turismului romanesc”, a precizat Nicolae Moga

Declaratia senatorului PSD vine la scurt timp dupa ce Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc a organizat o dezbatere cu investitorii si autoritatile locale, la care au luat parte si reprezentanti ai unor institutii cu atributii de control. Unii dintre investitori au punctat faptul ca o parte dintre controalele Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor contureaza o imagine negativa litoralului.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.